In Elsloo Noord in de wijk Meerdel realiseren we een bijzonder nieuwbouwproject. Individuele kopers en huurder geven hier samen vorm aan. Wil jij ook graag deelnemen aan ons project? Dat kan! Het laatste van 15 kavels is momenteel nog niet ingevuld. We vertellen je hier graag meer over.

Het onderstaande planvoorstel geeft een beeld van de situering van onze kavels binnen het plangebied Meerdel. Woonstichting Zaam Wonen realiseert de kavel 1 t/m 5, waarbij de toekomstige huurders mee aan de ontwerp- en beslistafel zitten. De overige kavels zijn beschikbaar voor particuliere kopers.

Ons nieuwbouwproject kenmerkt zich doordat niet een projectontwikkelaar, maar wel de toekomstige bewoners samen alle beslissingen nemen, het zogenaamde cpo of collectief particulier opdrachtgeverschap. Dit hebben we vormgegeven door het oprichten van een ontwikkelvereniging waarvan alle toekomstige kopers lid zijn. Er is binnen ons project heel veel ruimte voor individuele wensen, maar ook het collectief is daarbij een belangrijk element. Het nieuwe wijkje wordt tenslotte van ons allemaal. Naast de wensen van de toekomstige bewoners worden ook de huidige buurtbewoners niet vergeten. Op geregelde tijdstippen worden zij geïnformeerd en om feedback gevraagd. Zo creëren we een buurt die samen vooruit gaat!

Kavel 8

Voor kavel 8 op onderstaand planvoorstel heeft zich nog geen koper aangemeld. Dit is een kavel van 239 m2 gelegen midden in het groen. Op dit kavel kan een 2-onder-1-kapwoning gerealiseerd worden met een richtprijs (VON) rond € 300.000. De totale VON-prijs is afhankelijk van de grondprijs die door de gemeente Stein is bepaald. Zij hanteert naast een reguliere prijs ook een verlaagd tarief voor starters. Op het vrije kavel kunnen naast een basismodule ook uitbreidingen gerealiseerd worden afhankelijk van het eigen budget. Op ieder kavel binnen het plangebied dienen sowieso 2 onoverdekte parkeerplaatsen voorzien te worden, maar wellicht is er ook ruimte voor een carport. Wil jij graag deelnemen aan ons unieke nieuwbouwproject in Elsloo Noord? Heb je dus interesse in het laatste vrije kavel? Vraag snel meer informatie of meldt je alvast hier aan!

Planvoorstel
Stedenbouwkundig plan CPO Meerdel